Onafhankelijk en transparant advies

Kennisoverdracht als motor voor lange termijn relaties. 

Scroll

DK-arrow-down-green-01

Wij denken mee, analyseren en gaan proactief te werk,

om het beste rendement te realiseren.

Bij De Kempe hebben we expertise in vastgoedbeleggingen en vastgoedtransacties voor verschillende behoeften. We bieden op maat gemaakte oplossingen voor bedrijven, alsook voor particuliere beleggers. 

Portfolio Check

Opbouw vastgoedpatrimonium

Financieel plan voor aankoop  

Sale and leaseback 

Stedenbouwkundige analyse 

Analyse ontwikkelingspotentieel

Off-market opportuniteiten

Aankoopopdracht beleggen / wonen

Patrimoniumvennootschappen

Tenant representation / Stay-or-move analysis

advies-patrimonium
advies-financieel-plan
advies-sale-lease-back
advies-stedenbouwkundige-analyse
advies-ontwikkelpotentieel
advies-off-market
advies-aankoopopdracht
advies-patrimoniumvennootschappen
advies-tenant-representation

Portfolio check

Optimaliseren van bestaande en toekomstige portefeuilles

Verandering is de enige constante in de wereld. Uw vastgoed porfolio vraagt dan ook om constante verbetering om deze veranderingen het hoofd te bieden. Onze Portfolio check stelt u in staat om te anticiperen eerder dan te reageren, zodoende uw vastgoedrendement te verhogen eerder dan te beschermen. Door het overlopen van uw vastgoedpatrimonium leveren wij concreet advies om uw bestaande portfolio futureproof te maken en te behouden.

Opbouw vastgoedpatrimonium

Het juiste vastgoed creëert financiële vrijheid voor uzelf en voor de komende generaties.

Onze begeleiding is gericht op een secure opbouw van uw vastgoedpatrimonium, met aandacht voor zowel geografisch als sectoriële spreiding. Middels de juiste financiering genereert u op het juiste moment recurrente vrije kasstromen die uw levensstandaard ondersteunen. Vastgoed als stevig fundament voor elke beleggingsportefeuille verdient de nodige aandacht en expertise waarvan we u graag voorzien.

Financieel plan voor aankoop

Maakt u een weloverwogen beslissing?

Onze filosofie is dat elke aankoop van vastgoed moet renderen, ook deze voor eigen gebruik. Wij gaan dan ook prat op een duidelijk financieel plan hetwelk uw écht rendement op lange termijn in kaart brengt en dit voorafgaand aan de aankoop. Het beoogde vastgoed kan kwalitatief zijn maar door een verkeerde fiscaliteit en/of financiering in fine een slechte belegging zijn. Wij gaan dan ook uit van het totale plaatje om u te adviseren.

Sale and leaseback

De beste deal uit de markt met respect voor uw operationele strategie.

Het kan voor een bedrijf erg rendabel zijn om de middelen die vastzitten in eigen vastgoed te verschuiven naar haar core-business. Zonder de controle te verliezen gaat men het vastgoed off balance halen en met solide contracten de zekerheid van gebruik behouden. Gezien het niet enkel om de verkoopprijs van het vastgoed, maar ook om alle aspecten van het huurcontract gaat, is het verstandig om de markt af te speuren naar de beste partner voor uw S&LB plan. Wij halen voor u de beste deal uit de markt met respect voor uw operationele strategie.

Stedenbouwkundige analyse

Hoe zeker bent u dat het vastgoed dat u wenst aan te kopen vrij is van stedenbouwkundige overtredingen?

Hoe zeker bent u dat het vastgoed dat u wenst aan te kopen vrij is van stedenbouwkundige overtredingen? Het ogenschijnlijke positieve inlichtingenformulier, dat de overheid standaard voorziet bij uw makelaar of instrumenterende notaris op het moment van aankoop, volstaat zéker niét. Wij kunnen als aankoopadviseur dan ook de taak van de koper op ons nemen om diens verplichtingen in te vullen, i.e. de nodige opzoekingen doen waaruit blijkt dat de constructies al dan niet gebouwd werden conform de geldende voorschriften.

Analyse ontwikkelingspotentieel

Wij ontgrendelen met een kritische bril de maximale waarde van uw vastgoed.

De waarde van uw onroerend goed is vaak geen optelsom van de bestaande oppervlaktes. Door het bestuderen van de verschillende stedenbouwkundige scenario’s samen met een financiële modellering, gaan wij met een kritische bril de maximale waarde van uw vastgoed ontgrendelen. Pas hierna gaan wij, samen met u als eigenaar, de markt betreden op zoek naar de hoogste waarde voor u als verkoper. Waarde gaat niet enkel om de hoogste prijs maar kan ook een combinatie zijn van de juiste randvoorwaarden om transactiezekerheid te bewerkstelligen. Misschien is uw ideale koper eerder een gebruiker die geen passende oplossing vindt of belanden we toch bij een professionele ontwikkelaar? Elke partij komt met eigen doelstellingen naar onze onderhandelingstafel waarbij wij uw belangen behartigen gedurende het ganse traject. Dit traject bewerkstellingen wij dankzij onze ervaring ook steeds vaker met de hoogste discretie waarbij geen enkele vorm van publiciteit wordt gebruikt om de juiste koper aan het juiste vastgoed te linken, mocht u dit wensen.

Off-market opportuniteiten

Dankzij onze specialisatie zijn wij op de hoogte van informatie, gebouwen en transacties die niet aan de grote klok worden gehangen.

Door onze specialisatie in onroerend goed zijn wij continue ondergedompeld in een specifiek bad van vastgoedinformatie: kopers en verkopers, gebruikers en beleggers, particulieren en bedrijven en elk met specifieke soms veranderende wensen en lopende reflecties. Bepaalde informatie bereikt de oppervlakte maar veel blijft onder de zeespiegel. Het is van uitermate groot belang dat wij op de hoogte zijn van uw strategie zodoende wij u snel en gericht kunnen voorzien van de juiste informatie. Deze snelheid en gerichtheid leidt vaak tot zogenaamde “off market” transacties. 

Aankoopopdracht beleggen / wonen

Wij gaan tot het uiterste om elke investeringswens of woonwens tevreden te stellen.

U zoekt al enige tijd naar het juiste vastgoed maar slaagt er niet in uw parel te vinden? Of u koopt niét regelmatig vastgoed en wenst een begeleiding in elke stap van dit proces? Dan is een aankoopopdracht de juiste stap voor u. Het is met name tijdens aankoopopdrachten dat wij onze specialisatie in “off-market” transacties het vaakst tot uiting zien komen. Op basis van specifieke zoekcriteria gaan wij tot het uiterste om elke investerings- of woonwens tevreden te stellen. Wij ondernemen voor en met u, en behalen het gewenste resultaat. Deze dienstverlening bestaat voor bedrijven én particulieren.

Patrimoniumvennootschappen

Patrimoniumvennootschap en de daarin vervatte activa aan- of verkopen. Hoe doet u het ?

MEER INFO

Om succesvolle transacties te realiseren bij de aan- of verkoop van patrimoniumvennootschappen, moeten deze complexe procedures grondig worden begeleid en gestructureerd. Graag nodigen wij u uit voor een kennismakingsgesprek om de mogelijkheden te bespreken. 

Tenant representation / Stay-or-move analysis

Totaal marktonderzoek met 100% onafhankelijk advies aan de basis.

Als gebruiker / huurder van een kantoorgebouw is het belangrijk om op het juiste tijdstip de evaluatie te maken van enerzijds de total cost of occupation van uw kantoor en anderzijds of uw werkomgeving blijft voldoen aan uw behoeften. Wij helpen u met een totaal marktonderzoek en garanderen u een sterk geïnformeerd beslissingstraject met 100% onafhankelijk advies aan de basis.

Bij De Kempe geloven wij in persoonlijke opvolging en op maat gemaakte oplossingen.